Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Lou Reed: Perfect Night Live In London (Reprise)


Στην κατά-Lou Reed «τέλεια νύχτα» το Χθες τινάζει τη σκόνη από τα πέτα του σακακιού του, χτενίζει με τα δάχτυλα τα μαλλιά και μπαίνει με το κεφάλι ψηλά στην πολύφωτη σάλα του χορού που δίνει το Σήμερα.

Τα τραγούδια μοιάζουν να έρχονται από παντού: “I'll Be Your Mirror” από την περίοδο των Velvet Underground (1967), “Vicious” και “Perfect Day” από το “Transformer” (1972), “Kids” από το «Berlin» (1973), “Coney Island Baby” και “New Sensations” από τα ομώνυμα άλμπουμ του 1976 και του 1984 αντίστοιχα, “Dirty Blvd” και “Busload Of Faith” από το “New York” (1989), “Sex With Your Parents” και “Riptide” από “Set The Twilight Reeling” (1996) αλλά και τρία νέα κομμάτια από μια θεατρική συνεργασία με τον Robert Wilson. Τραγούδια σπουδαία, σε κινήσεις κυκλωτικές, που δίχως κόπο αιφνιδιάζουν και ταρακουνούν κάθε ακροατή βαριεστημένο από τις όλο και πιο προβλέψιμες εκφάνσεις της «τρέχουσας παραγωγής».

Η ακουστική προσέγγιση βοηθά τα μέγιστα, καθώς αποκαλύπτει την εκθαμβωτική φλέβα της τραγουδοποιίας του Reed και ξεγυμνώνει τον πυρήνα της έμπνευσης στιγμών από τις κλασικές της pop και rock ιστορίας, φωτίζοντας το χώρο της ακρόασης με τη λάμψη και την αύρα που χαρακτηρίζουν τους ελάχιστους, αληθινά μεγάλους.

Η «Τέλεια Νύχτα» έλαβε χώρα στο Royal Festival Hall του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1997, η δε ηχογράφηση αιχμαλώτισε τη μαγεία της βραδιάς σαν τζίνι στο μπουκάλι.



1 σχόλιο: