Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Dengue Fever: Cannibal Courtship (Fantasy)



Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ο Καλιφορνέζος κιμπορντίστας Ethan Holtzman επισκέφθηκε την Καμπότζη. Τη γύρισε με ένα σακίδιο στην πλάτη, συλλέγοντας μουσικό υλικό της εποχής πριν από τη δικτατορία των ερυθρών Χμερ, όταν στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ και αλλού ανθούσε μια τοπική σκηνή ψυχεδελικής pop, έντονα επηρεασμένη από τα rock 'n' roll, garage και surf τραγούδια που μετέδιδαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων.

Επιστρέφοντας στο Λος Άντζελες αποφάσισε μαζί με τον αδερφό του Zac Holtzman (κιθάρες, φωνητικά) και μια ομάδα φίλων μουσικών σε μπάσο, ντραμς, σαξόφωνα και κίμπορντς να φτιάξει ένα γκρουπ για να παίξει αντίστοιχη μουσική: άμεσα οικεία, νοσταλγική, αλλά και ταυτόχρονα απόλυτα νέα και φρέσκια, στυλάτη, διασκεδαστική, χιουμοριστική στο όριο του σουρεαλιστικού. Με τη συμμετοχή και της τραγουδίστριας Ch'hom Nimol, μιας Απωανατολίτισσας Fairuz που τη συνάντησαν στην κοινότητα Καμποτζιανών μεταναστών του Λονγκ Μπιτς, εγένοντο Dengue Fever.

Το νέο τους άλμπουμ "Cannibal Courtship", αν και υπολείπεται σε ερμηνευτικό παροξυσμό και υποβολή έντονων συναισθημάτων του εξαιρετικού "Venus On Earth" (Real World, 2008), αποτελεί μια νέα, σταθερά ενδιαφέρουσα και ευπρόσδεκτη όψη του υπερ-εθνικού pop ηχητικού καμβά επί του οποίου -με πινελιές folk rock, afrobeat, acid, country- απεικονίζονται τραγούδια γλυκόπικρα, που σερφάρουν πάνω σε αφρισμένα punk-rock κύματα, κολυμπάνε μέσα στο swing χάλκινων πνευστών, και φοράνε σκούρα γυαλιά για να προστατέψουν τα μάτια τους από τη λάμψη της έμπνευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου